Tandkødsbetændelse... er til at slippe af med

Hvad er Tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er en kronisk betændelse i tandkødet omkring tænderne og kan opstå i alle aldre. Når tandkødet er betændt bliver det hævet og rødligt og kan føles ømt. Der er også tendens til at det bløder f.eks. i forbindelse med tandbørstning.

Hvordan opstår tandkødsbetændelse?

Når tænderne ikke bliver børstet rene, samler der sig bakterier på tænderne langs tandkødskanten. Disse bakterier kaldes plak. Hvis plakken ikke fjernes forkalker den og bliver til tandsten. Tandsten har en meget ujævn overflade og er grobund for mere plak.

Plak og tandsten langs tandkødskanten kan virke lokalt irriterende og derved opstår tandkødsbetændelse.

Hvordan kan vi hjælpe?

Hos Tandlægerne i Viby har vi stor erfaring og succes med at hjælpe vores patienter til at slippe af med tandkødsbetændelse. 

Hvis plak og tandsten på tænderne fjernes og tænderne efterfølgende holdes rene forsvinder tandkødsbetændelsen. Man kan desværre ikke selv fjerne tandsten men det kan vi hjælpe med en tandrensning og en god instruktion i tandbørstning og renholdes af mellemrummene mellem tænderne. Tandkødsbetændelse er til at slippe af med ved effektiv tandpleje, hvilket vi kan hjælpe dig med.

Gør noget ved din tandkødsbetændelse, før det er for sent

Tandkødsbetændelse kan udvikle sig til parodontitis, se evt. afsnittet om parodontose. Parodontitis er tandkødsbetændelse i de dybere liggende væv. Derfor hvis du har en formodning om, at du meget vel kan have en begyndende tandkødsbetændelse så kontakt os. Du kan bestil en tid på vores klinik og få tilset dine tænder af en professionel tandlæge eller tandplejer. Vi hjælper gerne til med at bevare god tand- og mundhygiejne.

Ring på telefon 46 19 36 13 og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.​

Ring på

Kontakt os

Adresse

Tofthøjvej 9, 4130 Viby Sjælland