Kirurgi og implantatbehandling

Ved kirurgi forstås kirurgiske indgreb i mundhulen. Det kan f.eks. være i forbindelse med fjernelse af en tand. Det er ikke alle tænder, der skal fjernes kirurgisk, de fleste kan fjernes uden brug af kirurgi. Andre eksempler som involverer kirurgi kan være rodspidsamputationer, kirurgisk fjernelse af visdomstænder eller implantatbehandling. Disse er alle behandlinger, som ikke udføre her på klinikken. I stedet henvises de til en special tandlæge. Vi har to special tandlæger, som vi henviser til og anbefaler, men man kan frit vælge en anden, såfremt man foretrækker det.​

Implantatbehandling

Et implantat er lavet af titanium og er udformet som en skrue. Den isættes kæbeknoglen og kan derved udgøre det for en "rod" som man efterfølgende kan bygge på. Efter isættelsen af et implantat, bør der gå 3-6 måneder hvor kæbeknoglen heler og samler sig omkring implantatskruen. Det er nødvendigt, for at knoglen bliver stærk nok til at bære den belastning, det er, at bruge tanden til at tygge med. Når kæbeknoglen er helet tilstrækkeligt kan implantatet bruges til at fæstne en krone, en bro eller en protese med tryklås på. Dermed kan et implantat bruges til at erstatte en eller flere tænder.

Det er vigtigt at understrege, at implantatbehandling ikke egner sig til alle, således frarådes det at isætte implantater hvis der er for lidt knoglesubstans eller paradentose, da risikoen for at miste implantatet igen er for stor.

Ring på

Kontakt os

Adresse

Tofthøjvej 9, 4130 Viby Sjælland